Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Poštovani,

Malo je medija u Crnoj Gori koji se mogu pohvaliti decenijama postojanja, a tek onih koji za sve to vrijeme istrajavaju u ukazivanju na slobodnu riječ, na osnovne postulate novinarstva u zemlji poput Crne Gore. Monitor je zasigurno jedan od takvih medija.
Nastao u vrijeme kada je razumna riječ u teškom vremenu oko sebe značila jeres, Monitor je uspio da utre civilizacijski i emancipatorski kurs cijelog društva. Na tim izvornim postulatima i danas važi za jedno od rijetkih slobodnih i nezavisnih glasila u Crnoj Gori.
Kao predsjedniku stranke koja baštini sve ideale i postulate za koje se Monitor skoro tri decenije bori riječju, posebno mi je zadovoljstvo čestitati vam obilježavanje 28. godine postojanja ovog nedjeljnika. Još veće je zadovoljstvo što smo tim idealima modernog, evropskog i građanskog društva bliži koliko toliko od onih ratnih devedesetih godina na ovim prostorima.
Zato, kao saradnicima na istom putu i u istom cilju želim vam još malo brojeva koji će ukazivati na to da ovo društvo mora postati moderno, evropsko i građansko (u pravom smislu te riječi) a još dosta onih kojima ćemo zajedno slaviti tekovine demokratskog i uređenog crnogorskog društva.


Na istoj meti i na istom odstojanju,
Vaš vjerni čitatelj,
Dritan Abazović, predsjednik GP URA

Učitaj više