Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA raspravljalo je danas o situaciji oko minulih predsjedničkih izbora.
“Na ovim izborima prisustvovali smo nedemokratskim metodama, grubom kršenju prava građana da se slobodno bira što je cijenimo i dovelo do toga da predsjednički kandidat režima trijumfuje u prvom krugu izbora. Ostajemo privrženi svojoj ideji promjena i beskompromisnoj borbi protiv režima DPS-a a rezultati u mnogim od gradova u kojima slijede lokalni izbori daju nam dodatni podstrek da u svom najjačem intezitetu i danonoćnom radu dovedemo do onoga što želi većinska Crna Gora – promjena u gradovima i zemlji. Moramo uspjeti u toj misiji”, istakli su iz URA.

Dodaju da je Predsjedništvo Građanskog pokreta URA “zbog toga što je prekršila statutarne odredbe i mimo odluka za koje je i sama glasala na najvažnijem partijskom organu poslije Kongresa, Glavnom odboru i time svjesno narušila ugled partije, na današnjoj sjednici isključilo Zdenku Grbavčević iz partije“.

Prijedlog za isključenje na sjednici je podnio politički direktor te stranke Rade Milošević koji je naveo da je Grbavčević prekršila član 14, 16 i 20 Statuta Građanskog pokreta URA.

“Grbavčević je javno na svom fejsbuk profilu u toku kampanje predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića javno saopštila da ga neće glasati iako je unaprijed glasala za odluku na organima stranke da će podržati Bojanića. Grbavčević je aktivno učestvovala u procesu skupljanja potpisa za ovog predsjedničkog kandidata i njegovu kandidaturu na Glavnom odboru ocijenila kao korektno rješenje opozicije”, navode iz URA.

Tvrde da URA njeguje demokratska načela i da je organizacija koja uvažava i njeguje različita mišljenja, ali  da su ovakva kršenja Statuta u ključnim momentima kampanje, bez sumnje imala za cilj diskreditaciju predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića.
"Grbavčević je time svjesno doprinijela pogrešnom utisku javnosti da u Građanskom pokretu URA ne postoji jedinstvena podrška Bojaniću i da je partija u organizacionim problemima", stoji u saopštenju ove partije.