Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koju je utvrdila Opština Nikšić je previsoka i odmah treba izmijeniti navedenu odluku i cijene po zonama drastično smanjiti a za četvrtu, petu i šestu zonu ukinuti, naveli su danas iz Građanskog pokreta URA u Nikšiću.

Kažu da naknade ne bi trebalo da prelaze 50e (u 1. A zoni), 30e (u I zoni), 20e (u II zoni) i 10e (u III zoni).

“Da su cijene koje je predvidjela Opština Nikšič nerealne govori podatak da su u Podgirici mnogo niže i za I zonu iznose 95 e, dok su cijene u Bijelom Polju niže tri puta. Cijene koje je trenutno postavila Opština Nikšić su u rangu Opštine Tivat, što dovoljno govori o realnosti trenutno određenih cijena u Nikšiću. Navodimo i primjer Opštine Šavnik gdje je cijena 2 i 3e”, ističu u nikšićkom pokretu URA.

Oni traže od Opštine da se odmah izmijeni iznos naknade, jer ekonomska situacija u kojoj se nalaze građani Nikšića otežava legalizaciju objekata po planiranim cijenama.

“ To tražimo iako smo unaprijed gotovo sigurni da kod opštinskih čelnika za to ne postoji volja. Jer rukovodstvo Opštine Nikšić će po ko zna koji put da rupe u budžetu krpi na račun osiromašenih građana, a mi ćemo uraditi sve kako bi to i spriječili”, zaključili su u odboru URA Nikšić.