Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Više je nego očigledno, čak i pravnim laicima da je izboru Maje Ćetković za predsjednicu Skupštine  Prijestonice prethodio niz neregularnosti i povreda Poslovnika te je stoga za Građanski pokret URA potpuno neprihvatljivo ćutanje nadležneih institucija, konkretno Upravnog suda po ovom pitanju, saopštili su danas iz cetinjskog odbora ove partije.

Oni su podsjetili javnost da su zajedno sa ostalim opozicionimm strankama sa Cetinja 15. februara 2018. godine dostavili tužbu Upravnom sudu uz ogroman broj nepobitnih dokaza koji ukazuju na flagrantno kršenje Poslovnika, prilikom izbora predsjednice Skupštine Prijestonice.

“Obzirom na ozbiljnost sutuacije očekivali smo brzu i konkretnu reakciju Upravnog suda koja se do danas ipak nije dogodila i pored činjenice da funkcionisanje Skupštine Prijestonice i donošenje odluke od izuzetnog značaja za Cetinje zavisi upravo od brzine reakcije Upravnog suda”, naglasili su u cetinskom pokretu URA.

Na kraju dodaju i da je Građanski pokret URA iz tog razloga uputio urgenciju Upravnom sudu u nadi da će ta institucija početi da radi svoj posao za koji ih građani plaćaju.