Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Mladi u Bijelom Polju su isključeni iz procesa donošenja bilo kakvih odluka, te im je samim tim i uskraćena mogućnost kreiranja sopstvene budućnosti. Uglavnom se koriste kao jeftina radna snaga i do radnog mjesta isključivo dolaze partijskom knjižicom neke od vladajućih partija. Osim toga, nezaposlenost mladih u Bijelom Polju je drastično veća u odnosu na ostale kategorije stanovništva, gdje njihova stručnost i nivo obrazovanja ne dolaze do izražaja, već isključivo pomenuta politička poslušnost i podobnost. Mladima, kao simbolu slobode i demokratije u Bijelom Polju, treba omogućiti potpunu slobodu u kreiranju sopstvene budućnosti i direktno ih uključiti u sve procese neposrednog odlučivanja. Neophodno je usvojiti i dosljedno primjenjivati Nacionalnu strategiju za mlade u cilju suštinskog poboljšanja njihovog položaja na nivou lokalnih zajednica.

Kako Bijelom Polju, tako i svim opštinama u Crnoj Gori trebaju slobodne javne ustanove, kojima će upravljati i rukovoditi obrazovni, uspješni i nezavisni ljudi. Takođe, jedan od ciljeva ,,Ljudi za 21. vijek”, a koji ćemo realizovati kao nosioci nove vlasti, biće besplatan prevoz za sve đake osnovnih i srednjih škola, kao i izgradnja sportskih igrališta na mjestima predviđenim DUP-om, sa cjelokupnim pratećim mobilijarom. Još jedan dokaz neodgovorne politike dosadašnje vlasti jeste i depopualacija sa kojom se suočava Bijelo Polje. Iako je bjelopoljska opština, jedna od najrasprostranjenijih opština u Crnoj Gori, uslijed velikih migracija stanovništva sočava se sa malom gustinom naseljenosti,
 
Uprkos tome što je opština Bijelo Polje Bogom dano tlo za poljoprivredna gazdinstva, opština ništa nije uradila u pravcu revitalizacije poljoprivrednih dobara. Iako bi mogli da živimo od svog rada i sopstvenih proizvoda, mi danas uvozimo preko 80% onoga što bi naši poljoprivredni proizvođači proizveli da je vlast u opštini Bijelo Polje za njih imala sluha. Stoga, neophodno je usvojiti podsticajne mjere i dati veću sigurnost u otkupu poljoprivrednih proizvoda, a u zavisnosti od procesa proizvodnje omogućiti njihov izvoz na evropsko i svjetsko tržište. Za opstanak  i razvoj poljoprivrede u Bijelom Polju prijeko potebna je izgradnja otkupno – doradnog i logističkog centra za skladištenje i plasman voća i povrća. Naš cilj je da od poljoprivrede napravimo stratešku granu razvoja, podstaknemo modernu poljoprivrednu proizvodnju, stvorimo bogato selo i proizvodimo zdravu hranu.
 
Osim toga, jedan od prioritetnih zadataka biće nulta tolerancija prema korupciji i potpuna transparentnost u vršenju lokalne vlasti. Putna infrastruktura nalaže moderan grad, pa stoga uložiti značajna sredstva u asfaltiranju svih ulica na teritoriji opštine Bijelo Polje i omogućiti građanima pristup svojim domaćinstvima. Stvaranje administrativnih i materijalnih pretpostavki za razvoj putne, privredne i socijalne infrastrukture u Bijelom Polju biće nešto na čemu ćemo insistirati. Za Bijelo Polje za 21. vijek.