Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

U susret predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati u Bijelom Polju 27. maja,  Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, predali su Opštinskoj izbornoj komisiji Bijelo Polje Izbornu listu „Aleksa Bečić – Dritan Abazović – Bijelo Polje za 21. vijek – Demokrate – URA“.

"Na listi se nalazi preko 60% visokoškolaca i studenata, 30% žena, kao i 30%  mlađih od 30 godina, ali i preko 90% odborničkih kandidata koji se nikad ranije nijesu bavili politikom. Pored dvojice lidera i određenog broja članova rukovodstva ove dvije partije, predaji Liste prisustvovali su i odbornički kandidati", navodi se u saopštenju koalicije "Za 21. vijek".

Nosilac koalicione liste, Marko Ljujić, poručio je sugrađanima "beskompromisnu borbu protiv kriminala, nultnu toleranciju prema korupciji, nepotizmu i ostalim nepočistvima koje je iza sebe ostavila prethodna vlast".

Pored toga, Ljujić je istakao da će Demokrate i GP URA građanima Bijelog Polja ponuditi konkretne planove, konkretne projekte i ideje koji će dovesti do oporavka  kvaliteta života građana.

,,Naša kampanja će biti čista. Bavićemo se suštinskim stvarima i životnim pitanjima naših sugrađana i nećemo upadati na teren koji kontinuirano podstiče vještački produkovane podjele“, rekao je Ljujić.

 On se osvrnuo i na privatizacije koje su dovele do industrijske regresije sjevernog regiona zemlje, a koje nisu zaobišle ni Bijelo Polje.

,,Bijelo Polje je grad u kojem je nekada radilo preko 12. 000 radnika. Grad koji se dičio fabrikama kao što su: ,,Bjelasica Rada“, ,,Trans – servis“, ,,Petoljetka“ , ,,Špiro Dacić“ i tako dalje, a danas je grad kojem se kao strateški i infrastrukturni projekti predstavljaju semafori na glavnoj gradskoj raskrsnici, zatrpavanje rupa jednom u četiri godine, isključivo pred neke izbore“, poručio je Ljujić.

Predsjednik opštinskog odbora GP URA Bijelo Polje Hajrudin Hajro Bučan je rekao da mu je čast što se nalazi na listi ljudi za 21. vijek, koja je spoj mladosti i iskustva i poručio je građanima da je koalicija Demokrata i GP URA okrenuta budućnosti.

,,Nećemo se baviti prošlošću. Dosta je bilo svađa, dosta je bilo podjela. Mi ćemo se baviti konkretnim temama, konkretnim rješenjima za naše Bijelo Polje. Sve ono što je prethodna vlast svojom nakaradnom politikom uradila, mi ćemo se truditi da ispravimo“, naglasio je Bučan.

Na kraju, Bučan je ukazao na ključan problem Bijelog Polja – iseljavanje i odlazak mladih. ,,Iz Bijelog Polja se zadnjih dvadesetak godina iselio veliki broj naših sugrađana, naše omladine . Mi smo tu da se potrudimo i da učinimo grad boljim, grad za 21. vijek, kako bi zaustavili to iseljavalje. Realizovaćemo projekte da naše Bijelo Polje bude grad koji će biti ponos za život, a ne iseljavanje. Pozivam sve Bjelopoljce da 27. maja glasaju listu ,,Bijelo Polje za 21. vijek“, istakao je na kraju Bučan.