Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Potpredsjednici

Nedjeljko Rudović je u svijetu komunikacija već 20 godina, od čega je skoro 18 proveo kao novinar i urednik u vodećem crnogorskom dnevnom listu "Vijesti".

Istovremeno je radio za ugledne regionalne i međunarodne medije (Vreme, NIN, BIRN, SETimes, VIP agencija), pišući uglavnom političke analize, bio panelista i moderator brojnih skupova u Crnoj Gori i inostranstvu, učesnik međunarodnih konferencija posvećenih stanju u medijima, evropskoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana, NATO integraciji...

Pored treninga novinara i predavanja u školama novinarstva na Institutu za medije Crne Gore, držao je redovna predavanja u Školi evropskih integracija, koju organizuje Centar za građansko obrazovanje, o etici u novinarstvu i odnosu politike i novinarstva govorio je nekoliko puta na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, a na domaćim i međunarodnim seminarima i konferencijama o odnosu novinarstva i PR-a.

Bio je konsultant prilikom prelomnih političkih događaja, a nakon referenduma o obnovi državne nezavisnosti Crne Gore učesnik zatvorenog sastanka koji je u junu 2006. godine organizovao Institut za bezbjednosne studije Evropske unije (EUISS), sa sjedištem u Parizu.

Rudović je rođen 1977. godina, a nakon cetinjske gimnazije 1995. godine upisao je Pravni fakultet u Podgorici, kada i ulazi u svijet novinarstva.

Od oktobra 1997. je novinar u listu "Vijesti", potom urednik je unutrašnjo-političke redakcije, pa redakcije društva, zamjenik Glavnog urednika i potom Izvršni urednik „Vijesti“.

Prije fakultetske, stekao je diplomu o završenoj Školi evropskih integracija, kao jedan od najboljih polaznika u svojoj grupi. Usavršavao se kroz različite programe u Pragu, Parizu, Briselu, Londonu, Budimpešti, Varšavi, Berlinu, Beču i u američkoj državi Arizona. Od decembra 2005. do marta 2008. uređivao je Evropski puls (EIC Bilten), jedini web magazin posvećen evropskim integracijama.

Bio je osnivač je i predsjednik NVO Centar za evro-atlantske politike (CEAP) i urednik portala www.evropskireporter.com.

U proteklih sedam godina jednom sedmično se, u emisiji "U raljama života" na Televiziji Atlas, bavio komentarisanjem aktuelnih prilika u Crnoj Gori. Učesnik je nekoliko međunarodnih konferencija u Herceg Novom, Parizu i Briselu, koje su organizovali njemačko Društvo za jugoistočnu Evropu, Institut za bezbjednosne studije Evropske unije (EUISS) i NATO PDD. Bio je član Novinarskog samoregulatornog tijela Crne Gore.

Sa namjerom da afirmiše znanje, kreativnost, efikasnost, pouzdanost i predanost poslu sa režiserom Gojkom Berkuljanom u septembru 2015. godine osnovao je marketinšku i PR agenciju TRUST.

Oženjen je, otac dvoje djece. Govori engleski jezik.