Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Skala radio i njen vlasnik Slavko Mandić su flagrantan primjer zloupotrebe novinarskog poziva, za otvorenu netrpeljivost koju novinar ima prema pojedincu i kojeg po svaku cijenu želi diskreditovati i omalovažiti, a da pri tome ne pruža niti jednu činjenicu ili dokaz, šta bi morala biti abeceda objektivnog novinarstva, stoji u otvorenom pismu Ljiljane Popović - Moškov, upućenom vlasniku kotorskog radija Skala, Slavku Mandiću.

„Tako Slavko Mandić, samo zbog toga što posjeduje „oružje“ (medij), dozvoljava sebi često „pucanje“ u ljude i njihov integritet, bez imalo moralnih skrupula ili (ne daj Bože) bojazni, da za isto može odgovarati nekome u ovakvoj državi.

Bez ikakvog povoda i bez ijednog argumenta, a po ko zna koji put, ovoga puta tvrdi da sam JA napisala saopštenje mog uvaženog kolege i potpredsjednika kotorskog odbora  pokreta URA Mladena Živkovića, pod nazivom: „Novac koji je Mandić dobio od ove vlasti je nano čestica u masi zloupotrebe javnog“.

Prvo, gospodine Mandiću, svako svoje saopštenje potpisujem svojim punim imenom i prezimenom, kao što to radi i svaki član Građanskog pokreta URA. Mi nemamo ama baš nikakvih razloga da se skrivamo iza tuđih imena, pa ne vidim odakle Vam takve tvrdnje, osim ako se ne rukovidite sopstvenom praksom, pa mislite da i drugi to čine.

Drugo, gospodine Mandiću, moje ime je Ljiljana Popović Moškov, pa ćete mi objasniti odakle Vam i ljudsko i moralno pravo da mi dajete nadimak i njime se koristite u Vašim ličnim saopštenjima.

Treće, gospodine Mandiću odakle vam i ljudsko i moralno pravo da kažete da sam ja „sopstvena prevara i laž“, da sam „primitivna“ i da imam „lažno znanje“? Opet ljude gađate epitetima, a da za isto ne navodite nijedan argument.

Vi, gospodine Mandiću, idete sa veoma niskim udarcima i „đonom“ na čovjeka (jer je pored svega šta ste o meni napisali, skandalozno i ono šta ste napisali za kolegu Živkovića), pa neka javnost vidi čiji je „primitivizam“ na djelu.

Ta ista javnost, a naročito ova u Kotoru, takođe dobro pamti devedesete godine, kao i čitav period do danas, pa samim tim i zna ko je „prevara i laž“, a ko nije. O „lažnom znanju“ sa Vama neću ni polemisati, jer sam diplomu ekonomiste stekla učenjem, a znanje poštenim radom, za razliku od „nekih trgovaca diplomama“.

Na kraju, gospodine Mandiću, dužni ste da objasnite javnosti i date argumente za Vaš navod o “mojoj mržnji prema Vama i Vašem mediju“. Pozivam Vas da javno demantujete sve neistinite navode koje ste izrekli o meni, u poslednjih godinu dana, a o čemu ću Vam se i službeno obratiti u svojstvu građanke i u skladu sa zakonskim propisima“, ukazala je u otvorenom pismu, Ljiljana Popović - Moškov.