Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Današnja ostavka ministra Pejovića nije ništa drugo do blijedi i providni pokušaj simuliranja osjećaja lične i javne odgovornosti, kako bi se prikrila njegova namjera da činom podnošenja ostavke, a ne razrješenjem Vlade, izbjegne zakonsku suspenziju po kojoj ne bi mogao obavljati bilo kakve javne funkcije u naredne četiri godine, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da bi, u slučaju da je Vlada razriješila Pejovića, po odredbama Zakona o sprečavanju korupcije njemu bilo zabranjeno da u naredne četiri godine, obavlja bilo kakvu javnu funkciju. URA takođe ukazuje da Pejović podnosi ostavku samo na mjesto ministra „dok očigledno nastavlja da oponaša glavnog pregovarača za evropske integracije“.

„Neozbiljno je i smiješno da neko, ko je svjesno i nezakonito otuđio na desetine hiljada eura građana, i dalje vodi proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU). Međutim, jasno je da Pejović sve to radi u dosluhu sa svojom strankom, koja mu nakon „moralnog“ podnošenja ostavke može udijeliti i neku novu, takođe dobro plaćenu funkciju“, ukazuju u pokretu URA.

URA napominje i da Pejović za vrijeme svojeg mandata u Vladi nije napravio gotovo nikakve pomake u procesu evropskih integracija.

„Umjesto toga, na račun građana Crne Gore uživao je u protivzakonito stečenom novcu sa kojim se baškario na inostranim adresama, a rezultati su nijedno zatvoreno pregovaračko poglavlje i konstantne kritike sa evropskih adresa u izvještajima i strategijama o napretku zemlje ka EU“, ističu u pokretu URA.

Dodaju i da nakon brojnih skandala, ostavki ministara, loših poteza i očajnih statističkih podataka koji daju alarmantnu političku i društvenu sliku u zemlji, svaki odgovorni evropski premijer bi dao ostavku.

„Međutim, od gospodina Markovića je to iluzorno očekivati, jer sve  što on i njegova partija građanima mogu ponuditi jesu Marovići, Kuljače, Radojičići, Pavićevići, Pejovići i njima slične zaštićene krupne ribe“, zaključuju u pokretu URA